За контакти: 0899 87 73 36

Шпакловки


Много често при ремонтни работи у дома се налага да измажете новата стена или част от нея. Не си представяйте огромен куп с пясък, вар и цимент, който няма дори къде да забъркате. Може да решите проблема със система от три идеално съвместими продукта в три стъпки.

Системата се състои от три продукта — грундът, мазилка и финиш на шпакловка.
Преди нанасяне грундът се разрежда с определено количество вода едно към едно или едно към две, в зависимост от попиваемостта на основата.
Разбърква се и се нанася с бояджийско мече. Може да се използва и четка.

Освен увеличението  на сцеплението между основата и мазилката грундът забавя съхненето на нанесената мазилка и така предпазва повърхността от образуване на пукнатини. Гипсът има способността бързо да поема и отдава поетата влага и затова е необходимо основата да се грундира, преди да се нанесе втория слой от системата, за да се забави отдаването на поетата вода и да се осигури равномерно изсъхване на повърхността.

След като стената изсъхне може да се премине към втората стъпка—нанасянето на ръчната гипсова мазилка. Готовата смес се изсипва в подходящ съд с вода. Следете указанието на опаковката за да постигнете идеална консистенция на материала.
За разбъркването използвайте миксер или достатъчно мощна бормашина.
Бъркайте на бавни обороти до получаването на хомогенна и гладка смес без бучки.

Преди да започнете с измазването е добре да монтирали и добре нивелирани метални лайстни или така наречените „майки” — една, две или колкото са необходими за да се осигури добро водене на мастара при изтеглянето на мазилката.
Няма значение дали трябва да измажете стена или таван. Мазилката прилепва идеално към основата, не се свлича и остава на мястото си.
След около 20 минути нанесената мазилка се изтегля с мастар и се заравнява.

След като се изравни добре мазилката се оставя да дръпне. Колкото по-дебел е слоят на нанесената мазилка, толкова по-дълго трябва да чакате. Повърхността остава равна и леко грапава.

За около 90 минути мазилката е дръпнала, но е все още влажна.    Всички минимални неравности се заглаждат с равномерни кръгови движения, без натиск върху повърхността на мазилката, с мокра гъби рана маламашка. Така на повърхността се  изкарва така нареченото „гипсово мляко”. Веднага след това основата се заглажда с чиста метална маламашка. Така „гипсово мляко“ се втрива между песъчинките и се получава напълно гладка повърхност.
След като изсъхне мазилката може да се пристъпи и към третата стъпка-нанасянето на финитната шпакловка. Сместа е готова за употреба и се нанася с маламашка с дебелина на слоя от 0 до 3 милиметра.
Използва се за тънък слой заглаждане на повърхности на стари и нови гипсови, варови или варово циментови мазилки. Шпакловането е задължителна операция при подготовката на таваните за боядисване.
За постигане на добър краен резултат е препоръчително температурата на въздуха да е между 8 и 24 градуса по Целзий.

С тази система от три продукта може бързо и лесно да обърнете прозорците при смяна на дограма или да запълните канали от прокарани инсталации.

Услуга Цена за труд
   
Шпакловка с гипсово лепило 6.00 лв./кв.м.
   
Шпакловка с F2 или кит на две ръце 5.00 лв./кв.м.
   
Шлайфане 2.00 лв./кв.м.
   
Гипсова шпакловка 8.00 лв./кв.м.
   
Шпакловка с теракол и мрежа на две ръце 8.00 лв./кв.м.
   
Обръщане с пластмасови ъгли 10.00 лв./м.
   
Обръщане с алуминиеви ъгли 7.00 лв./.м.
   
Шпакловка върху гипсокартон с мрежа 4.00 лв./кв.м.
   
Обръщане на врати и прозорци 10.00 лв./м.

ТОВА СА БАЗОВИ ЦЕНИ МОЛЯ ЗВЪННЕТЕ ЗА ДОПИТВАНЕ

 

© 2015 - 2024 Всички права запазени